Vanaf 1 januari 2022 is het zorgprestatiemodel de nieuwe bekostiging van de geestelijke gezondheidszorg (ggz) en vervangt daarmee het weinig transparante dbc-systeem. Het zorgprestatiemodel gaat over de manier waarop een behandeling in de ggz wordt betaald. In het zorgprestatiemodel is afgesproken hoe de zorgverlener uw behandeling in rekening moet brengen.
Het fundament van het zorgprestatiemodel bestaat uit prestaties, vertaald in de intakegesprekken, de therapiesessies en het intercollegiaal overleg. Deze prestaties zijn duidelijk en overzichtelijk en zijn een feitelijke weergave van de zorg die u gekregen heeft. Factoren zoals het beroep van de persoon die de behandeling uitvoert, de duur van elk consult, de plek waar de zorg plaatsvindt, wegen allemaal mee in het bepalen van de prijs voor de geleverde zorg.
U hoeft zelf niets te doen. Uw zorgverlener stuurt maandelijks de rekening op een veilige manier naar uw zorgverzekeraar.
Mijn praktijk heeft contracten met alle zorgverzekeraars:
- ASR
(a.s.r. en Ditzo)
- Zilveren Kruis
(Aon, De Friesland, FBTO, Interpolis, Prolife, ZieZo)
- CZ
(Just, Nationale Nederlanden, Ohra)
- DSW
(In Twente, Stad Holland)
- Eno
(Salland, ZorgDirect)
- Eucare
(Aevitae)
- Menzis
(AnderZorg, Hema, PMA)
- ONVZ
(Jaaah, PNOzorg, VvAA)
- VGZ
(Besured, Bewuzt, IZA, IZZ, National Academic, Promovendum, UMC-zorgverzekering, Univé, United Consumers, Zekur)
- Zorg en Zekerheid
De kosten van uw behandeling worden maandelijks rechtstreeks bij uw verzekeraar gedeclareerd en vergoed. De kosten worden met uw eigen risico verrekend indien dat nog niet is gebruikt voor andere aan u bestede zorgkosten.
In verband met mijn verwachte pensionering in 2026 dienen behandelingen van verzekerden bij Zilveren Kruis en Menzis uiterlijk 31 december 2025 bij mij beëindigd te zijn.